Draadloze sloten vergroten het bereik van toegangscontrole

/global/scaled/1000x356x0x191x1000x355/Local-NL-OW2.0-assaabloy.nl 2.0-aanl Beeldbank 2.0-Nieuws-Aperio_H100_EURO_Installer2_HR.jpg

Naarmate de beveiliging van gebouwen slimmer wordt, groeit de behoefte aan elektronische toegangscontrole. Bekabelde toegangspunten en veiligheidsdeuren zijn lange tijd de ruggengraat geweest. Tegelijkertijd laten zelfs gebouwen met uitgebreide elektronische systemen mechanisch vergrendelde deuren ongecontroleerd en onbewaakt - en zeker niet 'slim'. Mechanische sloten kunnen niet worden aangesloten. Gelukkig kunnen de nieuwste generatie draadloze sloten deze gemakkelijk vervangen en naadloos integreren met bijna elk toegangssysteem.

Uit een recent onderzoek binnen de beveiligingssector - geciteerd in het "Wireless Access Control Report 2018", van ASSA ABLOY en IFSEC Global – blijkt dat integratie een steeds groter wordende zorg is. Meer dan 90% van de ondervraagde professionals vinden integratie van beveiligingssystemen met elkaar (en met andere slimme bouwsystemen) steeds belangrijker worden.

Integratie is een terugkerend onderwerp in gesprekken tussen professionals

Voor 53% van de ondervraagden zou eenvoudige integratie met systemen voor CCTV, alarmeringen, tijd- & aanwezigheidsregistratie, klimaatbeheersing en gebouwautomatisering een valide reden zijn om te upgraden. Drieënveertig procent zei dat een eenvoudige integratie met bestaande toegangscontrolesystemen de kans op een upgrade zou vergroten. Maar waarom de focus op integratie? Wat zijn de voordelen?

Waarom integreren?

Minder beveiligingsprogramma’s zijn gemakkelijker te ondersteunen en vereisen daarom minder training. Integratie kan ook de beleving van de gebouwgebruikers verbeteren. Dezelfde identificatiedrager kan worden gebruikt voor de garage, het kantoorgebouw en voor toegang tot laptops en het kopen van een lunch.

Een bedrijfsbrede integratie betekent ook dat beveiligingssystemen - en beveiligingsteams - bijdragen aan de bedrijfsefficiëntie. Deze dragen bij aan de bescherming van mensen, gebouwen en andere activa. Integreer bijvoorbeeld uw HR-systemen met uw toegangscontrolesysteem en slimme toegangskaarten kunnen automatisch worden ingetrokken wanneer mensen de organisatie verlaten, waardoor de overheadkosten en zelfs het aantal medewerkers worden verlaagd.

Een meerderheid van de ondervraagden voor het "Wireless Access Control Report 2018" vindt het erg belangrijk (58%) dat toegangscontrole open standaarden ondersteunt om flexibel en toekomstbestendig te zijn en 91% vindt het enigszins belangrijk.

Toekomstbestendigheid staat hoog op de lijs van aanschafcriteria

Is uw huidige systeem in staat om met veranderende bedrijfsomstandigheden en de evolutie daarvan om te gaan? Kunt u de toegangscontrole uitbreiden met componenten die bijdragen aan de flexibiliteit van al uw bouwsystemen, in plaats daar afbreuk aan te doen?

De oplossing voor het uitbreiden van toegangscontrole

Het uitbreiden van de dekking van een systeem met traditionele sloten kan duur en omslachtig zijn. Maar er is een alternatief dat snel, eenvoudig en kostenbesparend werkt en waarbij u geen gedoe meer met sleutelbeheer heeft: Aperio’s draadloze batterijgevoede sloten met geïntegreerde RFID-lezers.

In bovengenoemd rapport worden groeiprognoses voor de draadloze toegangscontrolemarkt genoemd van ongeveer 8% per jaar tot 2025. Het gemak en de kostenefficiënte van draadloze integratie bieden deze groei zeker.

Omdat Aperio een open architectuur heeft, is het flexibel en modulair, dus diegenen die al bekabelde toegangscontrole hebben en meer deuren willen toevoegen aan hun bestaande systeem, vinden draadloos de oplossing.

Integratie is naadloos, waardoor het bereik van een bestaand systeem met toekomstbestendige apparaten wordt uitgebreid. Beveiligingsbeheerders bedienen de nieuwe Aperio-uitgeruste deuren vanuit dezelfde interface als het geïnstalleerde systeem. Gebruikers hebben één slimme toegangskaart voor alle deuren en andere functies zoals kantinebetalingen of het uitlenen van apparatuur zijn net zo gemakkelijk te integreren.

Aperio sloten werken met nagenoeg elk toegangscontrolesysteem.

Wat als uw beveiligingssysteem mechanische sleutels gebruikt, zonder elektronische toegangscontrole? Draadloze sloten zoals Aperio kunnen ook de juiste oplossing zijn. Op batterijen werkende RFID-uitgeruste cilinders, rozetten, handgrepen en sloten kunnen worden geïnstalleerd als een nieuw toegangscontrolesysteem of een bestaande installatie uitbreiden door nieuwe deuren draadloos met hetzelfde systeem te verbinden. Het is niet nodig dat medewerkers hun toegangspassen ruilen, en ook niet dat iemand meer dan één identificatiedrager bij zich heeft.

Aperio sloten werken met nagenoeg elk toegangscontrolesysteem ter wereld, van meer dan 100 verschillende fabrikanten. Met batterijen die gemiddelde van 40.000 cycli (meestal 2 jaar) meegaan, zijn de sloten ook nog eens energiezuinig.

"Het starten van het upgradeproces is eenvoudig", zegt Matthias Weiß, productmanager van Aperio bij ASSA ABLOY EMEA. "Uw security of facilitair manager hoeft alleen maar contact op te nemen met hun vaste toegangscontroleleverancier om te weten te komen of zij Aperio aanbieden. We kunnen bijna elk systeem upgraden. "

Het installeren van draadloze sloten is ook kosteneffectiever dan meer deuren bedraden, omdat er geen bekabeling of aanpassingen rond de deur plaatsvinden. Het veranderen van de deur hardware is niet nodig. Het is bijvoorbeeld snel en eenvoudig om een mechanische handgreep te verwisselen voor een Aperio draadloze deurkruk met geïntegreerde RFID-lezer, om meer deuren in een toegangssysteem te brengen.

Aperio-producten met ingebouwde RFID-lezers passen bij vrijwel elk beveiligingsniveau. Aperio-sloten beschermen zowel binnen- als buitendeuren, van brand- en vluchtdeuren tot vergaderruimten, laboratoria en kantoren; houten, glazen of aluminium deuren zijn geen obstakel. Het portfolio omvat cilinders, beslagen en complete sloten voor veiligheidsdeuren, plus een revolutionaire nieuwe draadloze handgreep met geïntegreerde RFID-lezer, die onlangs Intersec's toegangscontrole-product van het jaar won. Aperio-sloten zijn compatibel met alle gangbare deurprofielen: Euro, Frans, Fins, Scandinavisch en Zwitsers. Integratie met uw bestaande systeem kan online of offline zijn, of beide.