Geslaagde BIM Ontbijtsessie

/Local/NL/OW2.0/assaabloy.nl%202.0/aanl%20Beeldbank%202.0/Nieuws/IMG_1670.jpg

Donderdag 13 september

Veertig gasten, werkzaam bij architectenbureaus en bouwbedrijven, waren deze dag vroeg opgestaan voor de BIM Ontbijtsessie bij ASSA ABLOY Nederland. Een uitgebreid ontbijtbuffet stond voor de gasten gereed en natuurlijk een interessant programma. De Revit Standards Foundation maakte duidelijk dat voor het modelleren van deuren in Revit, het werken met standaarden belangrijk is. Naast Revit kwam ook de handige tool ASSA ABLOY Openings Studio aan bod. Als afsluiting kregen de gasten nog een rondleiding door het pand in Raamsdonksveer.

De gasten waren uitgenodigd door het Nederlandse en Belgische architectenteam van zowel ASSA ABLOY Openings Solutions als ASSA ABLOY Entrance Systems. Al deze personen hebben gemeen dat ze modelleren met de Revit software van Autocad. ASSA ABLOY loopt voorop met het beschikbaar stellen van BIM objecten welke gebruikt kunnen worden in de Revit software. 

Iets waar gebruikers van Revit tegen aanlopen is het ontbreken van standaarden, wat regelmatig leidt tot miscommunicatie en leesfouten in andere software. De Revit Standards Foundation pleit voor het toepassen van standaarden. Als stakeholder van de Revit Standards Foundation (RSF) ondersteunt ASSA ABLOY dit initiatief.

Tussen 7.45 en 8.30 stroomden alle gasten binnen. Voor hen stond een uitgebreid ontbijtbuffet gereed, waar men zichtbaar van genoot. Na de belegde broodjes en croissants heette Alexandre Quix de gasten welkom. Kort en krachtig presenteerde zijn ASSA ABLOY Openings Solutions en ook ASSA ABLOY Entrance Systems. Daarna was het de beurt aan Mark Maas van RSF, die een helder pleidooi gaf voor de noodzaak van standaarden in Revit. Vervolgens liet hij een aantal live voorbeelden zien van waar Revit gebruikers tegenaan lopen bij het werken zonder standaarden.

Aansluitend presenteerde Marc Ameryckx de software tool ASSA ABLOY Openings Studio. Deze tool sluit naadloos aan op de wensen van de Revit gebruikers. Met één druk op de knop hebben zij alle productinformatie van ASSA ABLOY Openings Solutions.

Na afloop van de presentaties konden de gasten optioneel nog een rondleiding door het pand in Raamsdonksveer krijgen. De rondleiding behelsde de assemblage van cilinders, logistiek, maar ook korte presentaties van toegangscontrole en Yale Smart Living.

Met een certificaat van deelname en de benodigde documentatie gingen alle 'vroege vogels' tevreden naar hun werk of volgende afspraak.