Is mobiele toegangscontrole slechts een modeverschijnsel?

/Local/NL/OW2.0/assaabloy.nl%202.0/aanl%20Beeldbank%202.0/Nieuws/aa_EMEA_DAS_regional_mediapackage_mobileaccess_LinkedIn2.jpg

De laatste keer dat ik mijn toegangspas verloor, was vooral vervelend. Met een deadline op de loer, moest ik iemand van binnen bellen om me binnen te laten. Ongemak voor hen.

Ik heb toen meer onnodig werk veroorzaakt - voor de receptioniste die een nieuwe kaart heeft uitgegeven en de beveiligingsmanager die deze heeft gevalideerd en mijn oude heeft geblokkeerd. Maar de ervaring zette me aan het denken: waarom moet ik nog steeds een toegangspas bij me dragen? Er is een apparaat dat veiliger is, al in mijn zak zit en uitgerust is met de modernste technologie die de pas makkelijk kan vervangen: mijn smartphone.

Mobiele toegangscontrole vervangt eenvoudig de RFID-kaart of druppel die u nu draagt ​door virtuele sleutels die op uw smartphone zijn opgeslagen. Elk ander element in het toegangssysteem - sloten, lezers, software – blijft hetzelfde. Inderdaad, de meeste systemen met smartphonetoegang werken nog steeds ook met "harde" identificatiedragers zoals smartcards en badges.

Waarom mobiele toegangscontrole blijft bestaan?

Wereldwijd zijn organisaties al overtuigd van de voordelen van mobiele toegangscontrole. Volgens een recent rapport van IHS Markit Technology is de wereldmarkt voor mobiele toegang in 2017–18 met 150% gegroeid. Toch hebben we allemaal trends gezien die een hoge vlucht namen, maar even snel vervaagden. Is mobiele toegangscontrole anders?

IHS Markit Technology voorspelt ook een aanhoudende snelle groei. Volgens hun prognoses zullen eindgebruikers tegen 2023 120 miljoen virtuele sleutels voor mobiele toegang downloaden. De markt voor smartphonetoegang zal een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 100% kennen.

Virtuele sleutels voor mobiele toegang werken hetzelfde als elektronische inloggegevens voor RFID die we momenteel opslaan op kaarten, badges en sleutelhangers. Ze leven veilig in de micro-elektronica van je smartphone, in plaats van dat ze rondslingeren in je zak of tas.

Wie gebruikt tegenwoordig een eenvoudige draagbare camera? Net als bij onze vakantiefoto's, stelt de moderne, multifunctionele smartphone ons in staat om meer te halen uit iets dat we al hebben. Als u virtuele sleutels op uw telefoon opslaat, heeft u geen druppel, pas of andere identificatiedrager meer bij zich. Dat is veel handiger.

Smartphones hebben compatibiliteit als eigenschap. Het zijn machines die zijn gebouwd voor connectiviteit - en dit omvat ook radiotechnologie die wordt gebruikt om RFID-kaartgestuurde sloten te openen. Mobiele toegangscontrole is al compatibel met de bestaande protocollen, via Bluetooth, NFC of een andere draadloze technologie voor het korte bereik. Telefoonfabrikanten zorgen ervoor dat elk standaard draadloos of contactloos protocol wordt gedekt.

Het beveiligingsvoordeel van mobiele toegangscontrole

Een in Security Magazine geciteerd rapport uit 2019 suggereert dat verloren fysieke inloggegevens een ernstige bedreiging vormen voor grote werkplekken. Meer dan 17% van de respondenten in het onderzoek gaf toe de afgelopen 12 maanden hun toegangspas of druppel te hebben verloren.

Gelukkig is het moeilijker om je smartphone kwijt te raken - en je zult hem waarschijnlijk snel missen. Met diensten zoals Find My iPhone kunt u deze in realtime volgen. En als een telefoon wordt gestolen, kan de beveiliging middels een wachtwoord, patroon en vingerafdruk-ID voorkomen dat een dief toegang krijgt tot het pand of zelfs tot de telefoon zelf.

Virtuele sleutels op een smartphone zijn dus minder kwetsbaar dan fysieke RFID-kaarten, badges of druppels. Ze zijn ook flexibeler. Facilitair managers doen dingen met virtuele sleutels die niet eenvoudig mogelijk zijn met een plastic RFID-kaart. Ze geven ze uit, trekken ze in of passen ze overal aan, ook vanaf hun eigen smartphone.

In ASSA ABLOY's rapport over draadloze toegangscontrole noemen respondenten van een enquête onder senior beveiligingsprofessionals "de mogelijkheid om op afstand toegang toe te staan ​​aan niet-werknemers en onmiddellijk toegang te blokkeren" als de grootste voordelen van mobiele toegangscontrole.

Volgens Security Magazine "is het grootste veiligheidsrisico voor toegangscontrole een geldige identificatiedrager in verkeerde handen." Overschakelen naar mobiele toegangscontrole minimaliseert de kans dat dit u ooit nog zal overkomen.

Toegang via smartphone is geschikt voor meerdere branches

In veel instellingen is de toegang tot smartphones ook efficiënter. Het verkrijgen van uw fysieke toegangspas kost u en uw bedrijf onnodig veel tijd en apparatuur. Ook zijn de kosten voor verloren of beschadigde passen niet gering. 

Toegangscontrole via een smartphone app bespaart tijd en geld

Voor veel gebruikersgroepen heeft het gebruik van een smartphone in plaats van een smartcard voordelen. Studentenhuisvesting verwacht bijvoorbeeld een aanzienlijke verbetering van de beveiliging met mobiele toegangscontrole. Weinig studenten merken het direct als hun ze hun toegangspas kwijt zijn; maar wel als ze hun mobiele telefoon missen.

Telefoons kunnen veel goedkoper worden beschermd met biometrie dan hele gebouwen

"In plaats van biometrische scanapparaten toe te voegen in of naast lezers, kan de telefoon zelf gemakkelijk worden gebruikt als controleapparaat voor gezicht of stem (of beide), waarbij vergelijking en matching lokaal of telefonisch worden gedaan", David Anthony Mahdi , onderzoeksdirecteur bij Gartner, schreef in 2017. "Deze aanpak vermindert ook de risico's van een aanvaller die de telefoon van een persoon in bezit krijgt.".

Upgraden naar mobiele toegangscontrole heeft deze concrete voordelen. Het helpt ook bij het projecteren van een eigentijds beeld voor uw werkplek. App-toegangscontrole groeit al snel in de hippe co-working sector en onder mobiele kantoormedewerkers, maar ook op locaties die worden gebruikt door een jonge gebruikersgroep, zoals universiteiten en studentenhuisvesting. De werknemers van de toekomst gaan massaal mobiele toegangscontrole toepassen.

De juiste oplossing voor mobiele toegangscontrole kiezen

Met smartphonetoegang kunt u de legitimatiegegevens actueel houden zonder dat u updatelezers op uw locatie hoeft te installeren. U hoeft nooit een return-to-base te verplichten voor het verlengen van toegangsrechten.

Met de SMARTair® Openow ™ -oplossing voor mobiele toegangscontrole kunnen beveiligingsmanagers en sitegebruikers virtuele "sleutels" beheren in een beveiligde app. Deze virtuele sleutels kunnen overal worden gemaakt en verzonden.

"Met een toegangscontrole-app kunnen facilitair managers de toegangsrechten van elke virtuele sleutel controleren en wijzigen wanneer ze maar willen, en waar ze ook zijn", legt Mikel Gaztañaga, SMARTair Sales Manager bij TESA ASSA ABLOY, uit.

"Als een beveiligingsbeheerder een virtuele sleutel blokkeert, verdwijnt deze onmiddellijk uit de Openow-app van de gebruiker. En meer, Openow rapporteert naadloos de deurstatus en geschiedenis van alle handelingen wanneer een gebruiker een deur ontgrendelt. ”

Wanneer met Openow uitgeruste smartphones plastic RFID-kaarten vervangen, is er geen activatie nodig voor gebruik. Toegang via smartphones is veel slimmer.

SMARTair draadloze vergrendelingstechnologie vormt de ruggengraat van de Openow-oplossing voor toegang tot smartphones. SMARTair draadloze deurcomponenten en de gebruiksvriendelijke software worden al met succes toegepast in gebouwen en bedrijven over de hele wereld.

Mensen veiligheid geven - en minder tijd verspillen - zal men altijd kunnen waarderen. Mobiele toegangscontrole is een blijvertje.

Als u meer wilt weten over toegang tot smartphones, kunt u een gratis Openow handleiding voor mobiele toegangscontrole downloaden.

Mobiele toegangscontrole samengevat:

  • Volgens analisten van IHS Markit Technology zal de markt voor mobiele toegangscontrole tot 2023 groeien met 100% CAGR
  • Toegang via smartphones via virtuele sleutels vervangt eenvoudig plastic RFID-kaarten, sleutels, sleutelhangers en andere "harde" inloggegevens, in de meeste gevallen zonder verdere wijzigingen aan deurapparaten of software
  • Een recent marktrapport suggereert "de mogelijkheid om op afstand toegang te verlenen aan niet-werknemers en inloggegevens onmiddellijk te blokkeren" als de grootste voordelen van mobiele toegangscontrole
  • Mobiele toegangscontrole maakt het gemakkelijk en betaalbaar om meervoudige identificatie verplicht te stellen, via pincodebeveiliging voor de toegangsapp, biometrische beveiliging op de telefoon (vingerafdruk, gezichts-ID) of een combinatie van beide
  • Telefoonbeveiliging (pincode, patroon of biometrische schermvergrendelingen) beschermt uw locatie wanneer inloggegevens zoekraken: uit een enquête bleek dat 17% van de werknemers het afgelopen jaar een toegangspas is kwijtgeraakt
  • Mobiele toegangscontrole is al populair op locaties waar ‘tech’ deel uitmaakt van het imago of de gebruikersgroep jonger is dan gemiddeld, zoals universiteiten, co-working-ruimtes, scholen en bedrijfskantoren
  • Meer informatie is beschikbaar in de gratis Openow gids voor oplossingen voor mobiele toegangscontrole