Ontgrendelt jouw smartphone de voordelen van mobiele toegangscontrole?

Het lijkt wel of vandaag de dag iedereen zijn of haar leven beheert via een mobiel apparaat. Kijk maar eens om je heen als je ’s morgens op weg bent naar je werk. In de eerste van een reeks nieuwe ASSA ABLOY-video’s wordt de vraag gesteld: kun je nog meer doen met je telefoon doen als het gaat om toegangscontrole?

Ondanks het feit dat ten minste 94% van de grote Europese bedrijven hun werknemers een mobiel apparaat verstrekken, blijven mobiele telefoons onderbenut op het gebied van beveiliging en toegangsbeheer. Een verschuiving in bedrijfsprioriteiten en onze persoonlijke gewoonten zorgt er echter voor dat mobiele toegangscontrole mainstream gaat, zoals onderstaande korte animatiefilm uitlegt.

De voordelen van mobiele toegangscontrole

Evoluerende technologieën helpen beveiligingsmanagers om toegangsrechten te beheren via apps voor mobiele telefoons. Ze kunnen ook iemand op afstand binnenlaten. Gebruikers kunnen op hun smartphone deuren openen met een virtuele sleutel in plaats van de traditionele sleutel of pas.

“Toegangscontrole vanaf uw mobiele telefoon biedt efficiëntievoordelen voor iedereen.”

De 5 grootste voordelen van mobiele toegangscontrole
Mobiele toegangsrechten werken hetzelfde als de elektronische toegangsrechten die we momenteel opslaan op toegangspassen en tags. Ze worden eenvoudig veilig opgeslagen in de elektronica van een smartphone, in plaats van in je zak, tas of portemonnee.

Naar schatting zullen er in 2021 zo’n 44 miljoen mobiele ‘sleutels’ worden gedownload! Onderstaand een aantal redenen waarom mobiele telefoons de potentie hebben om de toegangscontrole op de werkplek efficiënter te beheren dan oudere systemen zoals fysieke, mechanische sleutels.

 1. Mobiele toegangscontrole is veilig
  Jouw smartphone maakt al gebruik multi-factor authenticatie, inclusief biometrische identificatie. Apparaten of specifieke apps kunnen gebruik maken van een pincode, vingerafdruk of zelfs face-ID te beveiliging. En wat gebeurt er als jouw toegangspas is verdwenen? Hoe zit het als je smartphone plotseling kwijt is?

 2. Mobiele toegangscontrole is handig
  Wie neemt er tegenwoordig nog een fototoestel mee op vakantie? Met de mobiele telefoon hoeven we nog minder bij ons te hebben. Als je jouw beveiligde gegevens op je telefoon bewaart, draag je helemaal geen sleutelbos, toegangspas of andere gegevensdrager mee.

 3. Mobiele toegangscontrole compatible
  Smartphones zijn gebouwd voor connectiviteit en beschikkern over radiotechnologie die wordt gebruikt om bestaande RFID-sloten te openen. De meeste moderne telefoons hebben al ingebouwde Bluetooth en NFC. Telefoonfabrikanten zullen ervoor zorgen dat elke breed geaccepteerde draadloze en contactloze technologie ook op smartphones zal werken.

 4. Mobiele toegangscontrole is flexibel
  Facilitair managers kunnen dingen met virtuele sleutels die onmogelijk zijn met een plastic toegangspas. Ze geven ze uit, herroepen of wijzigen ze vanaf elke locatie via een smartphone. En als sommige werknemers hun toegangspassen liever behouden, is dat ook prima.

 5. Mobiele toegangscontrole is efficient
  Het daadwerkelijk verkrijgen en beheren van toegangsgegevens op magneetpassen kost u en uw bedrijf veel tijd (wachtrijen bij de receptie, besprekingen over het overdragen) en geld. Verloren of beschadigde inloggegevens moeten worden vervangen (meer kosten). Toegangscontrole via een app bespaart tijd en geld!

Een ander recent analistenrapport verwacht dat in 2020 maar liefst 20% van organisaties smartphones gebruikt voor toegang in plaats van plastic magneetpassen. De overgang naar mobiel toegangsbeheer lijkt onvermijdelijk.

Virtuele sleutels voor elke toepassing
Beveiligingsbewuste branches zoals banken hebben enthousiast mobiele technologieën overgenomen. Waarom? Omdat de voordelen van de smartphone duidelijk zijn - en toenemen, naarmate ze krachtiger en veiliger worden.

Evenzo zien we bij ASSA ABLOY een snel groeiende vraag naar het ontgrendelen van deuren met een mobiele sleutel. Naast deze functionaliteit willen facilitair managers de flexibiliteit om toegangsrechten via hun smartphone te beheren.

Een aantal praktijkvoorbeelden: Voor werknemers is het ideaal om de Aperio® draadloze sloten te ontgrendelen met een Seos® mobiele referentie. Beheerders van kleine bedrijven voeren toegangscontrole uit - zonder specialistische beveiligingskennis - vanuit een CLIQ® Go mobiele telefoon-app. Grote instellingen zoals de nieuwe campus van de Arkansas State University in Mexico, hebben toegangscontrole via mobiele apparaten. Studenten en medewerkers installeren en valideren hun eigen SMARTair® Openow™-app en verzamelen virtuele sleutels.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Volg ons LinkedIn-kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen met betrekking tot mobiele toegangscontrole.