Vijf tips voor een toekomstbestendige toegangscontroleoplossing

Als het gaat om gebouwbeveiliging dan kunnen de investeringen al snel oplopen. Het kiezen van de juiste elektronische sloten en/of cilinders is een beslissing die u goed wilt nemen. Verkeerde keuzes kunnen kostbaar zijn. Welke factoren bepalen de juiste toegangscontroleoplossing voor een gebouw of bedrijfsterrein? Functionaliteit en veiligheid moet men afwegen tegen wat betaalbaar is of beschikbaar op de markt. Wij hebben een checklist samengesteld die u kan helpen bij het ontwikkelen van een strategische aanpak bij het kiezen van de juiste oplossing voor toegangscontrole.

Kun je je bestaande systeem uitbreiden in plaats van helemaal opnieuw te beginnen?

Beveiligingsbehoeften veranderen in de loop van de tijd. Sloten die achteraf worden aangesloten en integreren met een bestaand systeem, vergroten het bereik en zorgen voor een upgrade van de mogelijkheden. Dit kan u een veel geld besparen. Daarom is het voor uw toekomstige investeringen zinvol om sloten te kiezen die zijn gebouwd op een open architectuur. Dit biedt flexibiliteit, zodat u de juiste sloten voor de juiste toepassing kunt kiezen.

Draadloze sloten zoals Aperio, werken naadloos met systemen van meer dan 100 verschillende aanbieders van toegangscontrole wereldwijd. Ze kunnen online of offline integreren. Gebruikers blijven dan hun bestaande inloggegevens gebruiken, zodat uw bestaande toegangscontrole naadloos wordt uitgebreid.


Wat is de structuur van uw locatie(s)?

U heeft specifieke sloten nodig voor deuren met veel verkeer en weinig verkeer, voor gebruik binnen en buiten. Bijna overal zijn draadloze sloten eenvoudiger te installeren en te onderhouden dan bekabelde sloten. Sloten op batterijen zijn energiezuiniger in gebruik en worden pas geactiveerd als een identificatiedrager wordt aangeboden. Deze sluiten dan ook perfect aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties.

Gecertificeerde draadloze veiligheidssloten bieden bescherming voor gevoelige omgevingen en/of gebieden met strenge normen of wettelijke vereisten. Uw sluitsysteem moet zowel installaties op één locatie met standaarddeuren als externe locaties met gespecialiseerde toegangspunten kunnen verwerken.


Wie zijn de gebruikers van uw locatie en welke identificatiedragers voldoen aan hun behoeften - nu en in de toekomst?

De meeste bedrijven moeten de toegang filteren voor vast personeel, tijdelijke werknemers, onderhoudsmonteurs en bezoekers. Uw toegangssysteem moet flexibel genoeg zijn om dit aan te kunnen. Dit betreft de inloggegevens die u verstrekt. Verschillende systemen bieden identificatiedragers, zoals passen en tags, of programmeerbare sleutels op batterijen.

Vanwege het gemak is mobiele toegangscontrole daarbij zeker een overweging. Volgens een recente IHS Markit-voorspelling zullen naar schatting 44 miljoen mobiele gegevens worden gedownload tegen 2021. Om een ​​voorbeeld te geven, de Openow-app voor SMARTair draadloze toegangssystemen maakt van de gebruiker zijn smartphone een virtuele sleutel. Facilitair managers kunnen "gebruikerssleutels" uitgeven en innemen met behulp van intuïtieve software, ook app-gebaseerd. Het is een efficiënte, flexibele mobiele oplossing die voldoet aan de verwachtingen van gebruikers in het volgende decennium.

Een mobiel personeelsbestand dat op verspreide locaties werkt, heeft verschillende behoeften op het gebied van mobiel gegevensbeheer. Veilige programmeerbare sleutels die eenvoudig kunnen worden bijgewerkt via Bluetooth en een app - zoals ASSA ABLOY's CLIQ Connect-oplossing – zullen het aantal ritten om sleutels op te halen en terug te brengen sterk reduceren.


Zal een enkel systeem meer dan alleen deuren beveiligen?

Voor de meeste draadloze systemen zijn ook sloten voor kasten, machines, liften en/of serverracks verkrijgbaar. Voor toegangspunten buiten heeft u poortvergrendelingen of hangsloten nodig die gecertificeerd zijn voor extreme weersomstandigheden.

Vanuit het perspectief van facility management is het efficiënt om ook alle 'niet-deuren' - medicijnkasten, parkeergarages, kluisjes of liften - vanuit dezelfde software-interface als die van uw deuren te beheren. Vanuit het oogpunt van een gebruiker is het wenselijk één legitimatiebewijs voor elke toegangsbehoefte te hebben. Beter nog is het als deze inloggegevens op de telefoon staan die men toch al bij zich draagt.


Moet uw toegangscontrole realtime zijn?

Kies een online toegangscontrolesysteem en u kunt de deurbeveiliging op elk gewenst moment beheren en wijzigen, overal waar u toegang hebt tot de beheersoftware. U kunt gevoelige medicijnkasten op afstand en in realtime bewaken - en toegangsrechten intrekken als de inloggegevens verloren gaan. In noodgevallen kan het op afstand vergrendelen of ontgrendelen van een ingang van cruciaal belang zijn.

De draadloze Aperio sloten integreren via hubs met elektronische toegangssystemen en realtime bewakingssystemen. Deze worden gebruikt in ziekenhuizen, scholen, magazijnen, studentenhuizen en nog veel meer beveiligde omgevingen. Met sommige draadloze systemen, waaronder SMARTair, kunt u meerdere configuraties combineren voor verschillende deuren binnen hetzelfde gebouw.

Draadloze toegangscontrole biedt een aantrekkelijke combinatie van beveiliging, flexibiliteit, compliance, installatiegemak, kostenefficiëntie en naadloze integratie. Het is een toekomstbestendige technologie is die u nu kunt implementeren.

Download hier een ​​gratis ASSA ABLOY-rapport van 22 pagina's over de markt voor draadloze toegangscontrole en de veranderende technologieën!