Het nieuwe Wireless Access Control rapport licht per sector de trends en technologieën uit die onze aandacht verdienen in 2021

/Local/NL/OW2.0/assaabloy.nl%202.0/aanl%20Beeldbank%202.0/Oplossingen%20en%20Referenties/Oplossingen%20voor%20toegangscontrole/WAC/AA_EMEA_DAS_WACreport2021_hubspot_header_DT_1920x400.jpg

Dat we aan de start van een draadloos decennium staan, staat als een paal boven water. Van koptelefoons tot stofzuigers; consumenten profiteren dagelijks van de voordelen van draadloze technologie. Bij elektronische toegangscontrole zijn die voordelen onder meer een combinatie van verbeterde kostenefficiëntie en flexibiliteit. Facilitair managers krijgen hierdoor meer controle over wie waar toegang moet hebben op welk moment.

Een nieuw rapport dat is opgesteld door IFSEC Global, ASSA ABLOY Opening Solutions en Omdia analisten onthult recente marktgegevens die afkomstig zijn uit een onderzoek dat eind 2020 is uitgevoerd. De respondenten bestaan uit 400 beveiligingsprofessionals uit Europa en ver daarbuiten. Het betreft eindgebruikers, installateurs, integrators en consultants. De respondenten zijn werkzaam bij zowel grote bedrijven als kleine tot middelgrote organisaties in het onderwijs, de gezondheidszorg, de industrie en infrastructuur, (detail)handel, het bankwezen en andere sectoren.

"Van OEM's en integrators tot installateurs en eindgebruikers; voor iedereen die betrokken is bij de aan- of verkoop van toegangscontrole zijn de nieuwe gegevens en analyses binnen dit marktrapport interessant”, zegt Russell Wagstaff - Platform Director bij ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. "Naast inzichten in de markt voor draadloze toegangscontrole vandaag de dag, bevat het Wireless Access Control Report 2021 een roadmap voor de nabije toekomst".

Dit nieuwe rapport is gratis te downloaden via https://www.assaabloy.nl/wac-rapport

Een voorbeeld van de belangrijkste onderzoeksbevindingen

Elektronische toegangscontrole is in toenemende mate een draadloze technologie. Zelfs na een jaar waarin investeringen op lange termijn zijn uitgesteld of ingeperkt, wordt in het verslag geconstateerd dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van draadloze sloten en toegangssystemen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat 37% van de eindgebruikers draadloze sloten inzet als onderdeel van hun toegangscontroleoplossing. In het onderzoeksrapport van 2014 was dit percentage slechts 23%.

In het rapport wordt ook gekeken naar de drijvende krachten achter de snelle invoering van mobiele toegangstechnologieën door de markt. Onderzoeksgegevens laten zien dat gemak de grootste drijfveer is; zowel voor systeemgebruikers als voor facilitair managers. Bijna de helft (47%) is het ermee eens dat mobiele referenties (virtuele sleutels) flexibeler zijn dan fysieke referenties, zoals sleutels, magneetpassen en druppels. Daarnaast is 36% van mening dat het op elk gewenst moment bijwerken van toegangsrechten van werknemers eenvoudiger wordt door mobiele referenties.

Meer dan 90% van de respondenten bevestigde nogmaals de cruciale rol van toegangscontrole voor de integratie van gebouwbeheerfuncties. Meer dan de helft van de respondenten geeft prioriteit aan de integratie van elektronische toegangssystemen met CCTV-, alarm- en bezoekersmanagementsystemen. In de praktijk staat verdere integratie van systemen voor veel organisaties echter nog steeds op de ‘to do lijst’. Het rapport verklaart waarom en benadrukt de belangrijkste factoren die bedrijven weerhouden van een diepere en slimmere integratie van gebouwfuncties.

"Schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenefficiëntie én gemak vormen binnen een toegangscontrole-ecosysteem in 2021 belangrijke factoren", voegt Russell Wagstaff toe.

Het Wireless Access Control Report van 2021 onthult ook nieuwe gegevens en analyses op het gebied van duurzaamheid, cloud security management, toegangscontrole, cyber-security, de duurzaamheid van draadloze sloten en nog veel meer. Ga naar https://www.assaabloy.nl/wac-rapport en download direct een gratis exemplaar.