Toegangscontrole in het onderwijs

Flexibiliteit en beheersbaarheid. Wat ASSA ABLOY betreft zijn dat de twee woorden waarom het gaat bij moderne toegangscontrole.

Het betekent dat u de openheid en toegankelijkheid van uw instelling kan behouden, zonder de veiligheid van mensen, apparatuur, onderzoeksgegevens en andere gevoelige informatie in gevaar te brengen. 

Om dat mogelijk te maken, ontwikkelden wij onder meer draadloze en programmeerbare systemen, waarbij alle toegangsrechten van een gebruiker bijvoorbeeld in zijn of haar beveiligde, niet-kopieerbare sleutel of pasje zijn vastgelegd.

Verloren sleutel? Géén veiligheidsrisico!
Zo kan de toegankelijkheid van ruimten voor docenten bijvoorbeeld worden gekoppeld aan lesroosters. Wijzigingen in die rechten, bijvoorbeeld in geval van een nieuw rooster, zijn eenvoudig -en vaak op afstand- aan te brengen. Een verloren sleutel is daardoor niet langer een veiligheidsrisico. Ook het openen of sluiten van ruimtes kan desgewenst op afstand worden geregeld.

Eenvoudig installeren en aanpassen
Zoals u van draadloze oplossingen mag verwachten, brengt de montage en installatie relatief weinig werk en kosten met zich mee. Bouwkundige ingrepen zijn niet nodig, extra deuren kunnen altijd nog worden toegevoegd. Evenals extra gebruikers. Vanachter zijn/haar computerscherm heeft de beheerder alles in de hand. Waarbij het overigens ook mogelijk is om de toegangscontrole te combineren met de registratie van werktijden en aan- en afwezigheid.