Vluchtwegtechniek in het onderwijs

In geval van nood is het letterlijk van levensbelang dat alle gebruikers van uw gebouw snel en ongehinderd een uitweg vinden.

Leerlingen, docenten en andere aanwezigen moeten op zo’n moment elke deur die ze tegenkomen eenvoudig en zonder hulpmiddelen kunnen openen. ASSA ABLOY ontwikkelde ook hiervoor slimme en betrouwbare oplossingen, die zich bovendien uitstekend laten combineren met onze systemen voor toegangscontrole.

Gecontroleerd naar buiten

Bij vluchtwegtechniek kunt u denken aan push pads of aan paniekbalken en -stangen die zich met een simpele handbeweging laten openen. Ook elektromechanische concepten zijn mogelijk. De paniekbalk wordt dan bij spanningsuitval vrijgegeven, bijvoorbeeld in geval van brand, en kan desgewenst aan een brandmeldinstallatie of centrale meldkamer worden gekoppeld. Zo behoudt u ook in noodsituaties de controle.

Vluchtveilig én inbraakwerend
Elke situatie is anders en elk gebouw en elke instelling stelt andere eisen. Van de specialisten van ASSA ABLOY mag u daarom altijd een oplossing verwachten die past bij uw specifieke voorwaarden. In alle gevallen werken we met hoogwaardige producten die voldoen aan de geldende normen en laten we zien dat veilige vluchtwegen niet ten koste gaan van de inbraakwerendheid van een gebouw.