Draadloze toegangscontrole

Ter voorkoming van hoge installatiekosten en de wens naar meer flexibiliteit binnen een toegangscontroleomgeving wordt steeds vaker de voorkeur gegeven aan draadloze toegangscontroleoplossingen. Ook het flexibel omgaan met toegangsgecontroleerde deuren en het esthetische aspect bij aanpassing in bestaande bouw zijn belangrijke voordelen.

Draadloos offline toegangscontrole
Het toegangscontrolesysteem werkt geheel zelfstandig en zonder netwerkverbinding. Het systeem kan direct op de deur worden geplaatst. Er is geen bekabeling nodig.

Offline toegangscontrole is ideaal voor:

  • Kleinschalige omgevingen met eenvoudige in- en uitgang
  • Ruimtes waar bekabeling moeilijk mogelijk is
  • Situaties met een bepaalde behoefte aan gebruiksgemak en beheersbaarheid
  • Een relatief voordelige oplossing voor bestaande situaties waar veelvuldig sleutelverlies voorkomt

Situaties waarbij de voordelen van online toegangscontrole niet opwegen tegen de hogere installatiekosten

Draadloos online toegangscontrole
Draadloze online-oplossingen bieden gebruikers maximale beheersbaarheid door permanente controle. Autorisaties zijn te allen tijde online aan te passen aan veranderingen en men heeft continu zicht op het gebruikersverkeer en -handelingen in het gebouw. Op een snelle en eenvoudige manier wordt de status van een deur in kaart gebracht. Bij kaartverlies kan men snel reageren tegen minimale kosten om het beveiligingniveau te waarborgen. Daarnaast zijn de kosten laag door het uitsparen van bekabeling en montage.