Industriële- en dienstensector

Veiligheids- en toegangsoplossingen voor de Industriële en dienstensector

De industriële- en dienstensector wordt geconfronteerd met tal van veiligheidsuitdagingen zoals extreme weersomstandigheden, bescherming van belangrijke onderzoeken en ontwikkelingen of productie zones en meerdere ingangen met verschillende niveau's aan toegangsrechten.

Veiligheidseisen kunnen verschillen afhankelijk van het type van de activiteiten, zoals onderzoek en ontwikkeling, opslagen van brandstoffen of energie, alsook de omvang en plaats van de faciliteiten. Vergrendelingssystemen, toegangscontrole en levens-veiligheidsoplossingen moeten flexibiliteit kunnen aanbieden, hoge beveiligingsstandaarden hanteren en robuust genoeg zijn tegen de extreme weersomstandigheden.

Elektronische toegangscontrole systemen en sleutelorganigramsystemen garanderen een makkelijke ingang voor de juiste persoon op de juiste moment terwijl veiligheid aangeboden wordt in de vorm van nooduitgangen, mechanische vergrendelingssystemen en veiligheidsvergrendelingstoestellen.

Voornaamste gebieden waar ASSA ABLOY geïntegreerde oplossing voor kan bieden:

Perimeter- en terreinbeveiliging

De eerste lijn van veiligheid voor de industriële of dienstenfaciliteit is de fysieke grens dat toegang tot de ruimte bewaakt en beperkt. Dit kunnen hekken, poorten en bewakingscamera's zijn. Toegangscontrolesystemen dat bewaking op afstand toelaten vanuit een centraal punt verzekeren dat alle toegangen gecontroleerd worden.

Hoge beveiligings- en ontploffing bestendige deuren

Het hoge gebruik aan oplosmiddelen resulteert in sommige productieprocessen in potentiële gevaren voor ontploffingen. In het geval van een explosie op zulke faciliteiten, verzekeren hoog beveiligde deuren en aangepaste ontploffing bestendige deuren de veiligheid van mensen en materiaal. Hoog beveiligde deuren geïntegreerd met toegangscontrole systemen zijn ook belangrijk voor toegangsbeperking tot verboden zones.

Resistentie voor weer en omgeving

Vele nutsbedrijven en industriële faciliteiten zijn buiten gevestigd. Beveiligingsoplossingen, gebruikt voor de veiligheid van deze faciliteiten, moeten weerstand kunnen bieden tegen de extreme weersomstandigheden. Van elektromechanische vergrendelingssystemen tot mechanische sloten en hangsloten, moeten producten en oplossingen bestendig zijn tegen sneeuw, ijs, wind, water, warmte, vochtigheid en zout corrosie.

Veiligheidsblokkeringen voor machines

Ervoor zorgen dat mensen veilig kunnen werken met zware machines in hoog-risico omgevingen is van uiterst belang. Veiligheidsblokkering hangsloten zorgen ervoor dat machines en voertuigen niet bediend kunnen worden tijdens onderhoud, om zo ongelukken te vermijden. Elke set van veiligheidsblokkering hangsloten heeft maar één sleutel en kan dus alleen door de persoon die de machine heeft afgesloten, ook ontgrendelen.

Toegangscontroleoplossingen op afstand

Gebouwen waarin bedrijven audio-visuele diensten aanbieden kunnen geografisch verspreid zijn, met vele kleinere gebouwen en masten gelegen in verafgelegen gebieden. Deze faciliteiten moeten ook toegankelijk zijn voor diensten en onderhoud. Online toegangscontrolesystemen zorgen ervoor om op afstand bewaakt te kunnen worden vanuit een centraal punt. Dit laat toe om de toegang alsook gerelateerde functies zoals temperaturen en vochtigheid te bewaken.

Nooduitgangen

Een nooduitgang of anti-paniek sluiting moet een snelle en efficiënte evacuatie toelaten tijdens noodgevallen, maar blijven een belangrijk onderdeel van een gebouws voornaamste veiligheid door ervoor te zorgen dat toegang beperkt wordt of binnenkomst verzekerd wordt op alle andere momenten. Strikte eisen voor noodevacuaties and brandveiligheid betekent dat er hoge vraag is naar veiligheids- en stalen deuren.