Onderwijssector

Geïntegreerde oplossingen voor de onderwijssector

Een veilige omgeving maken voor de onderwijsinstellingen vereist intelligente, discrete en efficiënte oplossingen in termen van toegangsbeheer.

Een veilige en gebruiksgemakkelijke omgeving voor opleiding en samenleving aanbieden aan studenten en personeel is de voornaamste veiligheidszorg voor scholen en universiteiten.

Vanwege de complexiteit van de instellingen, deurvergrendelingssystemen voor de onderwijssector moeten flexibel zijn om de diverse noden van leerlingen, studenten, en onderwijs personeel tegemoet te komen.

Terwijl open deuren essentieel zijn in een onderwijsinstelling, moet de toegang tot zekere zones bewaakt worden en vergrendeld worden op zekere tijdstippen.

Van de gebouwen voorzien met hoofdingangen, conferentiezalen, sport faciliteiten of studenten woonvoorzieningen, moeten de gekozen oplossingen in toegangscontrole en de opvolging van ingezette middelen, zowel als de noodvluchtwegen systemen en geplaatste sloten als een geheel samen werken opdat men veiligheid en bescherming kan aanbieden tegen inbraak en vandalisme.

Voornaamste gebieden waar ASSA ABLOY geïntegreerde oplossing voor kan bieden:

Terreinbeveiliging

De eerste lijn van veiligheid voor een school- of onderwijsinstelling is de physieke grens dat controleert, en toegang beperkt tot het school terrein. Dit kan hekken, poorten en beveiligingscamera's betekenen. Ideaal, zouden de ingangen het moeten toelaten de toegankelijkheid van alle bezoekers te kunnen bewaken en controleren. Hoewel al het vorige, vragen de veiligheidseisen ook voor vele nooduitgangen die een snelle evacuatie toelaten.

Hoofdingangen

Automatische schuifdeuren, draaideuren, of zelfsluitende deuren bestand tegen veelvuldig gebruik gecombineerd met elektronische toegangscontrole systemen die op afstand de toegang van alle bezoekers op bepaalde momenten van de dag toelaten zijn fysieke toegangscomponenten. Elektronische toegangssystemen kunnen toegevoegd worden om veiligheidsniveaus op maat te maken en af te stemmen op verschillende tijdstippen. Ze kunnen eveneens geïntegreerd worden met bewakingscamera's en beveiligingssystemen die gecontroleerd worden vanuit een centraal punt, registreren de gegevens van bezoekers die net zijn binnengekomen.

Administratiezones

Essentiëel voor het bijhouden van alledaagse operaties, administratie omgevingen zoals kantoren en opslagplaatsen vereisen gespecialiseerde producten als sleutelorganigrammen om ontoegestane sleutels te voorkomen en logische toegangsoplossingen om netwerken en informatie te kunnen raadplegen. Van hoog beveiligde oplegsloten tot hangsloten voor lockers, alle producten moeten sterk en robuust zijn.

Lokalen en auditorium

Meeste lokalen zijn meestal niet op slot, alhoewel deze optie als noodzakelijk vereist kan worden. Zekere lokalen, zoals laboratoria, computerlokalen en beveiligde oplsagruimtes hebben een hoger niveau aan beveiliging nodig, aangeboden door logische toegang of identificatie oplossingen om toegang toe te staan tot werkstations en netwerken, tot fysieke toegangsoplossingen voor beide open en gecontroleerde ruimtes.

Slaapzalen en campus

Vele studenten leven ook op de campus in studentenflats. Om een veilige en gemakkelijke omgeving te verzekeren, fysieke toegang tot slaapzalen, contactloze oplossingen voor betalingen van voedsel en afdrukdiensten, identificatie oplossingen voor toegang tot bibliotheken, laboratoria of wasfaciliteiten, zijn juist enkele voorbeelden van oplossingen vereist door universiteiten en schoolcampussen.

Niet-contante transacties

Studentidentificaties, zoals campus kaarten gebaseerd op veilige contactloze smart card technologie, kan gestroomlijnd worden om meerdere functies te kunnen uitvoeren met een beveiligde kaart. Deze kunnen niet-contante transacties voor voedseldiensten, verkoopsautomaten en was, debietkaart transacties in samenwerking met financiële instellingen, identificatie voor toegang tot biblioteken of laboratoria.

Nooduitgangen

Een nooduitgang of anti-panieksluiting moet een snelle en efficiënte evacuatie toelaten gedurende noodgevallen, maar het blijft ook een belangrijk element van voornaamste beveiliging van een gebouw door toegangsbeperking en toegang te verzekeren op alle andere momenten. Intelligente nooduitgangen en anti-panieksluitingen beschermen mensen en hun bezittingen gedurende noodgevallen en alle andere momenten.