Van sleutel naar code

Swamp Studio vroeg advies aan René Jongepier, hoofd-Productmanagement bij ASSA ABLOY en koos voor een combinatie van design en gewenste functionaliteit.

Omdat de studio een prettige verblijfsruimte is, wilde men geen industriële uitstraling die veel codetableaus hebben. Er werd gekozen voor het slimme elektromechanische deurbeslag van ASSA ABLOY; de Code Handle. Dit deurbeslag kon, zonder bekabeling, op elk bestaand slot worden aangebracht.

‘Het monteren van de Code Handle ging heel eenvoudig’, vertelt Jo van Strien. “Er hoefden geen aanpassingen te worden gedaan aan de deur en ook de werking is eigenlijk heel simpel. Door de juiste pincode in te geven op de deurkruk, wordt de deur geopend. Er kunnen in totaal zeven verschillende codes worden aangemaakt. Daarnaast is de deurkruk aan de binnenzijde vrij te bedienen en biedt de Code Handle dus ook een vluchtveilige oplossing voor medewerkers en bezoekers. Ruimtes waar geen  toegangscontrole nodig was, zoals de toiletten werden voorzien van het hetzelfde deurbeslag, maar zonder code. Op deze manier kon de uniforme uitstraling van de muziekstudio gewaarborgd blijven.”